Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Όταν η Ντόρα έκανε προτάση στη Φιλελεύθερη Συμμαχία (κομμα που υποστηρίζει τη ψευδομειονότητα) να ενταχθεί στη Δημοκρατική Συμμαχία

αντιγράφουμε από το rodopinews.gr
"ΕΡΙΞΑΝ “ΧΥΛΟΠΙΤΑ” ΣΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ “ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ”
ΑΠΕΡΙΨΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΚΥΡΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΤΗΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
Με τον καλύτερο τρόπο γιόρτασε την 4η επέτειο από την ίδρυσή της η Φιλελεύθερη Συμμαχία. Το κόμμα που δημιουργήθηκε το 2007 από μέλη που στην συντριπτική τους πλειοψηφία γνωριζόταν μόνο μέσω του διαδικτύου, στο έκτακτο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες απάντησε με ένα “ΟΧΙ” στην πρόταση αφομοίωσης που του έκανε το περασμένο καλοκαίρι η ίδια η Ντόρα Μπακογιάννη.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η Φιλελεύθερη Συμμαχία εδώ και 4 χρόνια αποτελεί τον κατεξοχήν και αταλάντευτο κομματικό φορέα Φιλελευθερισμού για την Ελλάδα. Στην μικρή μέχρι σήμερα πορεία της έχει συμμετάσχει μια φορά σε εθνικές εκλογές και μια φορά σε ευρωεκλογές ενώ πλούσια είναι η δραστηριότητά της σε διοργάνωση ομιλιών και άλλων εκδηλώσεων, events όπως και αξιολογότατη είναι η διαδικτυακή παρουσία της. Ολα προς την κατεύθυνση της διάδωσης των ιδεών του Φιλελευθερισμού στην Ελλάδα.

Ολα αυτά φαίνεται πως δεν άφησαν ασυγκίνητη την Ντόρα Μπακογιάννη που έπειτα από την ονοματοδοσία του δικού της κόμματος που αποτελεί ευθεία αναφορά στην Φιλελεύθερη Συμμαχία (“Δημοκρατική Συμμαχία”) ζήτησε η ίδια να έχει συνάντηση με εκπροσώπους του μικρού κόμματος το περασμένο καλοκαίρι. Εκεί μέσα σε θερμό κλίμα εκφράστηκε και η από μέρους της πρόταση για αναστολή της λειτουργίας της Φιλελεύθερης Συμμαχίας και από κοινού συμπόρευση στις επερχόμενες εκλογές, όταν αυτες γίνουν. Μάλιστα η πρόταση περιλάμβανε κι άλλες παροχές όπως καλωσόρισμα από την ίδια την Ντόρα Μπακογιάννη στο Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμμαχίας και διατήρηση αυτόνομης “τάσης” εντός του νέου κόμματός της, με τον ίδιο τίτλο “Φιλελεύθερη Συμμαχία”.
Η πρόταση της Ντόρας Μπακογιάννη εξ αρχής κρίθηκε ως “τιμητική”, ωστόσο δημιούργησε σφόδρες αντιδράσεις στην βάση του κόμματος η οποία και τελικά την καταψήφισε. Το σκεπτικό ήταν να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος έτσι ώστε το νεοσύστατο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη να δοκιμαστεί τόσο ιδεολογικά όσο και εκλογικά και στη συνέχεια αν χρειαστεί να υπάρξουν εκ νέου συναντήσεις μεταξύ των δύο πλευρών. Πριν λίγες ημέρες μάλιστα η Φιλελέυθερη Συμμαχία γιόρτασε τα 4α γεννέθλιά της μέσα σε ενωτικό κλίμα με την νέα Συντονιστική Επιτροπή να υπόσχεται πολλές αλλαγές στο άμεσο μέλλον."
Μολαταύτα προσχώρησανε στελέχη της Φιλελεύθερης Συμμαχίας στη Δημοκρατική Συμμαχία, αντιγραφούμε από το iefimerida "Στη Δημοκρατική Συμμαχία προσχώρησαν στελέχη της Φιλελεύθερης Συμμαχίας. Πρόκειται για τα μέλη της νεοσύστατης Γραμματείας Πολιτικής Έρευνας Και Νέων Ιδεών, μετά από σχετική απόφαση της κ. Ντόρας Μπακογιάννη.

Υπεύθυνος της Γραμματείας ανέλαβε ο Δημήτρης Σκάλκος και μέλη της είναι οι Αντώνης Βλυσίδης, Πολυδεύκης Γκουρλάκης, Κωνσταντίνος Παπαχαράλαμπος, Χάρης Πεϊτσίνης, Φώτης Περλικός και Γιώργος Σαρηγιαννίδης.

Στόχος της εν λόγω Γραμματείας είναι να συνδράμει το έργο στελεχών της Δημοκρατικής Συμμαχίας και να ενισχύσει τον πολιτικό τους λόγο.
η Μπακογιάννη ειναι έκθετη από τις αντεθνικές θέσεις και δράσεις της Φιλελεύθερης Συμμαχίας που έχουμε αναφερθεί σε προηγούμενα ποστ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου