Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

Αντύπας Καρίπογλου στελέχος ΝΔ, προέρχεται από κόμματα που υποστηρίξαν τη ψευδομειονότητα στη Μακεδονία


Ο Αντύπας Καρίπογλου είναι ο πρώην προέδρος της Δράσης (εκλεγμένος τον Ιούνιο του 2012) και νυν στελέχος της ΝΔ. Ο Καρίπογλου ήταν 6ος στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΝΔ τον Σεπτέμβριο του 2015. Ήταν μέλος της αντιπροσωπείας της ΝΔ στο γκει πραιντ Θεσσαλονίκης το 2017
ΠΗΓΕΣ (https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%BD%CF%84%CF%8D%CF%80%CE%B1%CF%82_%CE%9A%CE%B1%CF%81%CE%AF%CF%80%CE%BF%CE%B3%CE%BB%CE%BF%CF%85 , http://15minutes.gr/%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%89%CF%80%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BD%CE%B4-%CF%83%CF%84%CE%BF-gay-pride-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B8%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B1/)
Υπενθυμίζω ότι στο ιδρυτικό συνέδριο της Φιλελεύθερης Συμμαχίας είχε εκλέγει μέλος της διοικούσας επιτροπής ΠΗΓΗ (https://fisy.gr/to-1o-sunedrio-tis-fileleutheris-summachias-2/).
Στο ιδρυτικό συνέδριο της Φιλελεύθερης Συμμαχίας είχε αποδώσει χαιρετισμό ο Βασιλειάδης του Ουράνιου Τόξου
ΠΗΓΗ ( https://fisy.gr/to-1o-sunedrio-tis-fileleutheris-summachias-2/).

Συμφώνα με το περιοδικό info zora που προσκειται στο Ουράνιο Τόξο, ο εκπρόσωπος του ανέφερε το τι εκπροσωπεί το Ουράνιο Τοξο και την κατάσταση της ψευτομειονότητας στην Ελλάδα ΠΗΓΗ (http://www.florina.org/info_zora/021_g.doc)
Στο ψηφοδελτίο Επικρατείας της Φιλελεύθερης Συμμαχίας το 2007 είχε συμμετάσχει και ο Παναγιώτης Δημητράς του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνίων του Ελσίνκι για τους εξής λόγους "Το έμβλημα στο ψηφοδέλτιο της ΦΣ τονίζει στην πρώτη γραμμή τα ατομικά δικαιώματα και στην τελευταία την ανοικτή κοινωνία, ενώ περιλαμβάνει επίσης, στις δώδεκα θέσεις του, το χωρισμό της εκκλησίας από το κράτος και το σεβασμό της ιδιαιτερότητας των επιλογών και του αυτοπροσδιορισμού. Στο πρόγραμμα της ΦΣ μεταξύ άλλων υποστηρίζεται ο σεβασμός του φυλετικού, θρησκευτικού, εθνικού αυτοπροσδιορισμού κάθε Έλληνα πολίτη και κατ’ επέκταση ο σεβασμός των δικαιωμάτων των μειονοτήτων της Ελλάδας, η κατάργηση της σαρίας στη Θράκη, η αφαίρεση από τους μουφτήδες κάθε δικαιοδοτικής αρμοδιότητας και η ανάδειξή τους από τη μειονότητα, η (επανα)χορήγηση της ιθαγένειας στους ανιθαγενείς και άδειας επιστροφής στην Ελλάδα των μη Ελλήνων το γένος μαχητών του εμφυλίου πολέμου. Διεκδικείται η αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων και τρανσεξουαλικών ανδρών και γυναικών, περιλαμβανόμενης της  αναγνώρισης του πολιτικού γάμου από ζευγάρια του ίδιου φύλου και της οικογένειας με ομοφυλόφιλους γονείς " Πηγή το μπλογκ του ΕΠΣΕ ( https://greekhelsinki.wordpress.com/2007/09/ )
Όσο αναφορά τη Δράση επι προεδρίας του είχε βγάλει δελτίο τύπου το 2012 υπερ της στέγης ψευτομακεδονικού πολιτισμού " "Η πρώτη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), το 1998, καταδίκαζε της δικαστικές αρχές της χώρας μας για την άρνησή τους να δώσουν άδεια λειτουργίας στο μειονοτικό σύλλογο «Στέγη Μακεδονικού Πολιτισμού». Η πεισματική άρνηση των δικαστηρίων να συμμορφωθούν με την απόφαση οδήγησε σε δεύτερη προσφυγή στο ΕΔΑΔ. Στις 30 Αυγούστου, νέα απόφαση κάνει κατ’ αρχήν δεκτή την προσφυγή και την κοινοποιεί στην Ελλάδα με το ερώτημα αν η άρνηση των ελληνικών δικαστηρίων να αναγνωρίσουν το σύλλογο είναι συμβατή με το δικαίωμα του συνεταιρίζεσθαι.

Η Δράση καλεί τις αρχές της χώρας να συμμορφωθούν με την απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου. Πέραν των νομικών μας υποχρεώσεων, υπάρχουν και πολιτικοί λόγοι: η απομάκρυνση από τις αρχές της Ευρώπης, όταν τόσο πολύ χρειαζόμαστε τη βοήθεια της, βλάπτουν την ανάπτυξη και το μέλλον της χώρας. "
ΠΗΓΗ η επίσημη ιστοσελίδα του Ουράνιου Τοξου.  http://www.florina.org/news/2012/october06_g.asp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου