Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Δελτιο τυπου της Δράσης υπερ της στέγης ψευτομακεδονικου πολιτισμού το 2012


"Η πρώτη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), το 1998, καταδίκαζε της δικαστικές αρχές της χώρας μας για την άρνησή τους να δώσουν άδεια λειτουργίας στο μειονοτικό σύλλογο «Στέγη Μακεδονικού Πολιτισμού». Η πεισματική άρνηση των δικαστηρίων να συμμορφωθούν με την απόφαση οδήγησε σε δεύτερη προσφυγή στο ΕΔΑΔ. Στις 30 Αυγούστου, νέα απόφαση κάνει κατ’ αρχήν δεκτή την προσφυγή και την κοινοποιεί στην Ελλάδα με το ερώτημα αν η άρνηση των ελληνικών δικαστηρίων να αναγνωρίσουν το σύλλογο είναι συμβατή με το δικαίωμα του συνεταιρίζεσθαι.

Η Δράση καλεί τις αρχές της χώρας να συμμορφωθούν με την απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου. Πέραν των νομικών μας υποχρεώσεων, υπάρχουν και πολιτικοί λόγοι: η απομάκρυνση από τις αρχές της Ευρώπης, όταν τόσο πολύ χρειαζόμαστε τη βοήθεια της, βλάπτουν την ανάπτυξη και το μέλλον της χώρας. "
ΠΗΓΗ η επίσημη ιστοσελίδα του Ουράνιου Τοξου. ΠΗΓΗ (http://www.florina.org/news/2012/october06_g.asp/)
Από τη Δράση προερχεται ο υφυπουργός Σκυλακάκης. Επισης από τη Δραση προερχονται ο Αντυπας Καρίπογλου, ο Τασος Αβραντινης που κατέβηκε με τη ΝΔ στην Α Πειραιά, ο Αριστοτέλης Αιβαλιώτης που κατέβηκε με τη ΝΔ  στο Νοτιο Τομεα της Β Αθήνας, Ο Θεοδωρος Τονας στη Πιερια και ο Γιωργος Καραβανας στη Λαρισα. Η Δράση προσχώρησε στη ΝΔ με αποφάση Μητσοτάκη παρά τις έντονες αντιδράσεις. πηγη (https://www.eklogika.gr/news/Antidraseis-sto-eswteriko-ths-ND-apo-thn-prosxwrhsh-ths-Drashs--20-01-2017)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου